Το πολύτιμο αίμα του Ιησού.

article-image

Ο Χριστός απέκτησε την εκκλησία Του, με το αίμα Του.

Ο Ιησούς μας αγόρασε στον Θεό με το αίμα Του, από κάθε φυλή και γλώσσα και έθνος, και τώρα, όταν ο Χριστός είναι σωτήρας και κύριος της ζωής μας, ανήκουμε στον Θεό, και είμαστε λαός Του. (Αποκ. 5/9).

Κάποτε ήμασταν μακριά από τον Πλάστη μας, ξένοι από την διαθήκη Του, χωρίς να έχουμε ελπίδα, τώρα όμως είμαστε κοντά Του,  διότι συμφιλιωθήκαμε μαζί Του διαμέσου του αίματος του Υιού του. (Εφ. 2/12,13)

Διότι, ο Ιησούς, έχυσε το αίμα Του, και απέκτησε την εκκλησία Του, (Πρξ 20/28) δηλαδή εμάς, που ανήκουμε σ’ Αυτόν, και πιστεύουμε στον Θεό διαμέσου Αυτού.

Τι ίσχυε στην Παλαιά Διαθήκη, και τι ισχύει τώρα στην Καινή Διαθήκη.

Διαβάζουμε στην Παλαιά Διαθήκη, ότι, επειδή ο λαός Ισραήλ αμάρτησε απέναντι στον Θεό, ο Θεός ζήτησε να θυσιάζονται ζώα, ώστε με το αίμα τους, να γίνεται εξιλέωση για τις αμαρτίες του λαού. (Λευιτ 16/15,16). Τότε ο αρχιερέας έμπαινε μία φορά τον χρόνο, στην δεύτερη σκηνή, στα  ‘Άγια των Αγίων με προσφορά αίματος, για τον εαυτό του, και για τα αμαρτήματα του λαού από άγνοια, (Εβρ 9/7). Αλλά με τις θυσίες αυτές κάθε χρόνο γινόταν ανάμνηση των αμαρτιών, επειδή είναι αδύνατο το αίμα ταύρων και τράγων να αφαιρεί αμαρτίες. (Εβρ 10/3,4). Επειδή, αυτά ήτανε διαταγμένα μέχρι καιρού διόρθωσης.

Αλλά τώρα στην Καινή Διαθήκη, γνωρίζουμε ότι λυτρωθήκαμε με το πολύτιμο αίμα του Ιησού, ως αμνού, ο οποίος δεν είχε ούτε ψεγάδι, ούτε κηλίδα. (1 Πε 1/19). Και τώρα ο ίδιος ο Ιησούς είναι επίσης ο αρχιερέας, ο οποίος μπήκε μια φορά για πάντα στα άγια της επουράνιας σκηνής, διαμέσου του δικού του αίματος, αφού απέκτησε αιώνια λύτρωση για μας.  (Εβρ 9/12). Επειδή, με μία προσφορά τελειοποίησε για πάντα αυτούς που αγιάζονται. Και τώρα κάθεται στα δεξιά του Θεού, και μπορεί και να σώζει ολοκληρωτικά εμάς που προσερχόμαστε στον Θεό διαμέσου αυτού, ζώντας πάντοτε για να μεσιτεύει για χάρη μας. (Εβρ 7/25).

Ερχόμαστε μπροστά στον θρόνο του Θεού, με το αίμα του Ιησού.

Επίσης τώρα στην Καινή Διαθήκη, είναι το αίμα του  Χριστού, που πρόσφερε τον εαυτό Του χωρίς ψεγάδι στον Θεό, και καθαρίζει την συνείδησή μας από νεκρά έργα, για να λατρεύουμε τον ζωντανό Θεό. (Εβρ. 9/14).

Και τώρα με τις καρδιές μας καθαρισμένες από πονηρή συνείδηση, μπορούμε διαμέσου του αίματος του Ιησού, να μπούμε μέσα στα άγια, (Εβρ. 10/19,22) δηλαδή καθώς προσευχόμαστε, δια της πίστεως μπορούμε να έρθουμε με θάρρος μπροστά στον θρόνο της χάρης του Θεού, για να πάρουμε έλεος και να βρούμε χάρη για βοήθεια σε καιρό ανάγκης.

Νικούμε με το αίμα.

Το αίμα του Ιησού έχει δύναμη, επειδή όπως διαβάζουμε στην γραφή, η ζωή της σάρκας είναι στο αίμα, και το αίμα κάνει εξιλασμό υπέρ της ψυχής. (Λευ 17/11).

Ακόμη, το αίμα του Ιησού, μας καθαρίζει από κάθε αμαρτία, (1 Ιν 1/7), και λουσμένοι με το αίμα Του (Αποκ 1/5),  μπορούμε να περπατάμε στο φώς της αλήθειας που είναι ο λόγος του Θεού, και να έχουμε επικοινωνία με άλλου πιστούς. Και τότε ενωμένοι ο ένας με τον άλλο νικούμε όλοι μαζί.

Η αγία γραφή μας λέει, ότι κερδίζουμε τον ουρανό, και είμαστε νικητές, διότι νικούμε με το αίμα του Ιησού, και με τον λόγο της ομολογίας μας, και διότι δεν αγαπούμε την ψυχή μας, μέχρι θανάτου. (Αποκ 12/11).

Είναι βασικό για να έχουμε νίκη στη ζωή μας, να ομολογούμε, τι ο Ιησούς Χριστός έκανε για μας, με βάση το αίμα Του. Δηλαδή, να ομολογούμε ότι, δικαιωθήκαμε με βάση το αίμα του Ιησού, ενώ ήμασταν ακόμη αμαρτωλοί. (Ρωμ 5/8,9).  Ότι, λυτρωθήκαμε με το πολύτιμο αίμα Του. (1 Πε 1/19). Ακόμη ότι το αίμα του Ιησού, μας καθαρίζει από κάθε αμαρτία (1 Ιν 1/7), και ότι καθαρίζει την συνείδησή μας από νεκρά έργα για να λατρεύουμε τον ζωντανό Θεό. (Εβρ 9/14).

Όταν με πίστη ομολογούμε, το τι ο Ιησούς Χριστός με το αίμα Του έκανε για μας, τότε εργάζεται το Πνεύμα του Θεού στην ζωή μας, και τότε όλα όσα ο λόγος του Θεού λέει για μας, πραγματοποιούνται.

Το αίμα της Καινής Διαθήκης.

Τώρα ο Ιησούς, κάθεται στα δεξιά του Θεού, (Εβρ 10/12). Επειδή, όπως λέει η γραφή, με μια προσφορά, δηλαδή με την θυσία Του, τελειοποίησε για πάντα εμάς, που πιστεύουμε σ’ Αυτόν.

Και τώρα η Νέα Διαθήκη, που κάνει ο Θεός  σε μας δια του αίματος του Ιησού, είναι, ότι μας δίνει τους νόμους Του στις καρδιές μας, και τους γράφει στις διάνοιες μας, για να ζούμε με πίστη, και να εκτελούμε το θέλημά Του. (Εβρ 10/16).

Αρκεί να συμφιλιωθούμε με τον Θεό δια του Υιού Του, και να πιστέψουμε ότι έχυσε το πολύτιμο αίμα Του, προσωπικά, για τον καθένα από μας.

Ακόμη, να θυμόμαστε ότι ο Ιησούς, όταν ήτανε το τελευταίο Πάσχα με τους μαθητές, παίρνοντας το ψωμί το ευλόγησε, και παίρνοντας το ποτήρι, αφού ευχαρίστησε τους έδωσε λέγοντας. Πιείτε απ’ αυτό όλοι, επειδή, αυτό είναι το αίμα μου, αυτό της καινής διαθήκης, αυτό που χύνεται χάρη πολλών για άφεση αμαρτιών. (Μτ 26/27).