Δια του Ιησού, άφεση αμαρτιών σε όλα τα έθνη.

article-image

Ο Θεός όρισε, ώστε ο Χριστός έπρεπε να πάθει, και να κηρυχτεί στο όνομά του, μετάνοια και άφεση αμαρτιών, σε όλα τα έθνη. (Λκ 24/47).  

Αυτό είναι το μήνυμα του ευαγγελίου, και αυτό κήρυτταν και οι μαθητές του Ιησού.

Ίσως κάποιες φορές να έχεις μετανιώσει, για κάτι που έκανες ή είπες, ή ακόμη και για κάτι που σκέφτηκες. Σίγουρα θα ήθελες κάποιος να έπαιρνε την θλίψη, τις συνέπειες, και τον φόβο του θανάτου, που φέρνει η αμαρτία.

Αυτό ακριβώς έκανε ο Ιησούς πάνω στον σταυρό όταν έχυσε το πολύτιμο αίμα του. Σκεφτόταν εσένα και εμένα. Με το αίμα Του πλήρωσε το τίμημα, ώστε στα μάτια του Θεού, να είμαστε δίκαιοι ενώ δεν το αξίζουμε, εμείς που πιστεύουμε σ’ Αυτόν.(Ρωμ 3/26, Γαλ 3/8). Είναι ο υιός του Θεού, τον οποίο ο Θεός προκαθόρισε σαν μέσον εξιλέωσης των αμαρτιών μας με βάση το αίμα του, και τώρα διαμέσου της πίστης, ο Θεός ανακηρύσσει δίκαιο εκείνον που μετανοεί και πιστεύει στον Ιησού.

Αυτός είναι, που έλαβε επάνω του τις αμαρτίες μας, και είναι αυτός που έχει εξουσία να συγχωρεί αμαρτίες. (Μτ 9/6).

Δεν το αξίζαμε, αλλά ο Ιησούς νίκησε τον σατανά, που μας εξαπατά και μας κάνει να αμαρτάνουμε, και επειδή πλήρωσε το τίμημα, έχει την εξουσία όχι μόνο να μας συγχωρεί, αλλά και  να μας ελευθερώνει από την δύναμη και την συνήθεια της αμαρτίας. (Ιν 8/32,36).

Στην αποκάλυψη, διαβάζουμε ότι, ο Ιησούς, θυσιάστηκε, και μας αγόρασε στον Θεό με το αίμα Του, από κάθε φυλή, και γλώσσα, και λαό, και έθνος. (Αποκ. 5/9).

Είναι ο Υιός του Θεού, και ήταν ο μόνος αναμάρτητος, που έγινε κατάρα πάνω στο ξύλο, για να σώσει και τον τελευταίο αμαρτωλό πάνω στην γη. Είναι Αυτός που σήκωσε την αμαρτία, όλου του κόσμου.(Ιν 1/29) Ο Αμνός του Θεού, που σηκώνει την αμαρτία όλου του κόσμου όπως είχε πει ο Ιωάννης ο βαπτιστής.

Ο ίδιος είπε στους μαθητές του, πηγαίνετε σ’ όλο τον κόσμο, και κηρύξτε το ευαγγέλιο σ’ όλη την κτίση. (Μκ 16/15). Αυτή η εντολή, εκτελείται και σήμερα, με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την δορυφορική τηλεόραση, το διαδίκτυο κ.λ.π. και το ευαγγέλιο φθάνει σε κάθε άκρη της γης. Σε όλο τον κόσμο, κάθε μέρα, χιλιάδες ζωές αλλάζουν, και χιλιάδες άνθρωποι ομολογούν τον Ιησού, σωτήρα και Κύριο τους. Είναι όλοι αυτοί, που πίστεψαν στην αλήθεια, και πέρασαν από τον θάνατο στην ζωή. (Εφ 2/5).

Είναι πρώην μουσουλμάνοι, βουδιστές, ειδωλολάτρες, ή ακόμη και τυπικοί κατ’ όνομα Χριστιανοί, που πίστεψαν στον Ιησού. Έτσι, όπως ο άσωτος υιός επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα, έτσι και όσοι πιστεύουν στο ευαγγέλιο, επιστρέφουν στον Ουράνιο Πατέρα, και γίνονται παιδιά του. Διότι ο Ιησούς που είναι η αλήθεια, (Ιν 14/6) ήρθε στον κόσμο και έδωσε την αλήθεια. Όλες οι άλλες θρησκείες και τα δόγματα ακόμη και τα Χριστιανικά, τα δημιουργήσαμε εμείς οι άνθρωποι. Στον ουρανό δεν ισχύουν.