Θρησκεία ή Χριστός;

article-image

Πολλές φορές μέσα στη θρησκεία  υπάρχει η παγίδα να έχει κάποιος τυπική πίστη, βασισμένη σε επιφανειακά πράγματα, και όχι στην ουσία της ζωής, που δίνει ο Χριστός.

Ο Ιησούς πράγματι, είναι ο Υιός του Θεού, (Λκ 3/22)  και είναι η οδός, η αλήθεια, και η ζωή. (Ιν 14/6) Είναι ο ίδιος ο Θεός που ήρθε στην γη, είναι ο Λόγος που έγινε σάρκα. (Ιν. 1/14). Έφτιαξε τον άνθρωπο, (Γεν 1/26) και αυτός δια του οποίου έγιναν τα πάντα, (Ιν 1/10) ήρθε στην γη και θυσιάστηκε για σένα και για μένα. Ο Ιησούς είναι ζωντανός , είναι ο ίδιος χθες, σήμερα, πάντοτε, είναι στον ουρανό στα δεξιά του Πατέρα, και προσεύχεται για μας. (Ρωμ. 8/34). Και επειδή είναι ζωντανός, όταν πιστεύουμε σ’ αυτόν μας δίνει νέα ζωή. (2 Κορ 5/17) Η γραφή λέει ότι, το έργο της συμφιλίωσης του αμαρτωλού ανθρώπου με τον Θεό δια του Ιησού, έχει ολοκληρωθεί. (2 Κορ 5/18) Το έργο τελείωσε στον σταυρό, και με την ανάσταση Του, όλες οι δυνάμεις του σκότους νικήθηκαν. (Κολ 2/14,15) Τώρα με τον Ιησού Χριστό στην καρδιά μας κερδίζουμε τα πάντα, και μπορούμε και πάλι να επικοινωνούμε με τον ζωντανό Θεό, ο οποίος αγαπά τον κάθε άνθρωπο. (Ιν 4/24)

Το ένα είναι αντίθετο από το άλλο.

Η θρησκεία λέει: Αρκεί κάποιος να είναι καλός άνθρωπος, και να μην κάνει κακό στους άλλους.

Αλλά η αγία γραφή, ο Θεόπνευστος λόγος του Θεού λέει: Δεν υπάρχει δίκαιος ούτε ένας, δεν υπάρχει κάποιος που να έχει σύνεση… δεν υπάρχει αυτός που πράττει το αγαθό. (Ρωμ 3/10-12)  Αλλά, μόνο όταν ομολογούμε τον Ιησού, Κύριο της ζωής μας, (Ρωμ 10/9,10) τότε ο Θεός μας καθιστά δίκαιους ενώπιον του. (Ρωμ 3/26) Τότε στέλνει το πνεύμα του Υιού του στις καρδιές μας, (Γαλ 4/6) και γίνεται κάτι νέο στη ζωή μας. (Β’ Κορ. 5/17) Τότε η αγάπη του Θεού είναι ξεχυμένη στις καρδιές μας, και όλα αλλάζουν. (Ρωμ 5/5)

Η θρησκεία λέει: Kάνε καλά έργα, για να σωθείς.

 Αλλά, η αγία γραφή λέει: Kατά χάρη είστε σωσμένοι, διαμέσου της πίστης, κι αυτό δεν είναι από σας, είναι δώρο του Θεού, όχι από έργα, ώστε να μη καυχηθεί κάποιος. Επειδή, δικό του δημιούργημα είμαστε, καθώς κτιστήκαμε στον Ιησού Χριστό για καλά έργα, που ο Θεός προετοίμασε , για να περπατήσουμε μέσα σ’ αυτά. (Εφ. 2/8,9).

Με την θρησκεία ισχύει ότι: O άνθρωπος γεννιέται μία φορά από την μητέρα του, αλλά πεθαίνει δύο φορές. Ο πρώτος θάνατος είναι ο φυσικός  θάνατος, όταν το σώμα του μπαίνει στον τάφο, και ο δεύτερος θάνατος είναι όταν η ψυχή χάνεται στην αιώνια απώλεια μετά την τελική κρίση. (Αποκ 20/15).

Με τον Ιησού όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά: O άνθρωπος γεννιέται δύο φορές, αλλά πεθαίνει μία φορά. Η πρώτη γέννηση, είναι κανονικά από την βιολογική του μητέρα, και η δεύτερη όταν γεννιέται από επάνω από το πνεύμα του Θεού, όπως είπε ο Ιησούς στον Νικόδημο. (Ιν 3/3) Και ακολουθεί ο φυσικός θάνατος, όπου το σώμα του ανθρώπου μπαίνει στον τάφο, αλλά η ψυχή, και το πνεύμα του με νέο άφθαρτο σώμα, ζει αιώνια στον ουρανό. (Ιν 11/25) Τότε το φθαρτό σώμα μας θα ντυθεί αφθαρσία, και το θνητό αθανασία. (1 Κορ. 15/53).