Η νίκη της Ανάστασης.

article-image

Στο κατά Ιωάννη ευαγγέλιο, διαβάζουμε ότι, ο Θεός με τέτοιο τρόπο αγάπησε τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί κανένας που πιστεύει σ’ αυτόν, αλλά να έχει ζωή αιώνια. (Ιν 3/16).

Όταν ο αγαπημένος μαθητής του Ιησού, ο Ιωάννης ήταν στο νησί της Πάτμου, ήρθε σε πνευματική έκσταση, και ενώ είδε τον Ιησού του είπε. Μη φοβάσαι, εγώ είμαι ο πρώτος και ο τελευταίος, κι αυτός που ζει, και έγινα νεκρός, και να είμαι ζωντανός στους αιώνες των αιώνων αμήν, και έχω τα κλειδιά του Άδου και του θανάτου. .(Αποκ 1/18). Ο θάνατος δεν κυρίευσε τον Ιησού. Την επόμενη ημέρα μετά την ταφή του, ο άγγελος είχε πει σε όσους ήταν στο μνήμα, τι ζητάτε τον ζωντανό με τους νεκρούς, δεν είναι εδώ, αλλά αναστήθηκε. (Λκ 24/36).

Ακόμη ο ίδιος είπε, εγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή, αυτός που πιστεύει σε μένα, και αν πεθάνει θα ζήσει, (Ιν 11/25,26)  και τον καθένα που έρχεται σε μένα, δεν θα τον εκβάλλω, αλλά θα τον αναστήσω κατά την έσχατη ημέρα.(Ιν 6/37,39).

Το ερώτημα είναι. Έχεις τάξει τον εαυτό σου άξιο για την αιώνια ζωή; (Πρξ 13/46,48). Άνοιξες την καρδιά σου στον Ιησού; Σε περιμένει…. Εκείνος έκανε τα πάντα. Αλλά εμείς πρέπει να διαλέξουμε την αλήθεια και την ζωή, όπως ο Ίδιος υπόσχεται.

Γι’ αυτό η γραφή λέει ότι, όπως διαμέσου ενός ανθρώπου (του Αδάμ) ήρθε ο θάνατος, έτσι και διαμέσου ενός ανθρώπου (του Ιησού) η ανάσταση των νεκρών. (1 Κορ 15/21). Ο Ιησούς όταν αναστήθηκε, νίκησε τον θάνατο, ώστε εσύ και εγώ να ζήσουμε αιώνια.

Γι’ αυτό στην προς Ρωμαίους επιστολή διαβάζουμε τα εξής λόγια, που καθορίζουν το αιώνιο μέλλον μας:

«Κοντά σου είναι ο λόγος, στο στόμα σου, και στην καρδιά σου»· δηλαδή, ο λόγος τής πίστης που κηρύττομε· ότι, αν με το στόμα σου ομολογήσεις Κύριο, τον Ιησού, και μέσα στην καρδιά σου πιστέψεις ότι ο Θεός τον ανέστησε από τους νεκρούς, θα σωθείς· επειδή, με την καρδιά πιστεύει κάποιος προς δικαιοσύνη, και με το στόμα γίνεται ομολογία προς σωτηρία· δεδομένου ότι, η γραφή λέει: «Καθένας που πιστεύει σ’ αυτόν, δεν θα ντροπιαστεί». (Ρωμ 10/9,10)

Επίσης, στο βιβλίο της Αποκάλυψης, διαβάζουμε για το όραμα που είδε ο Ιωάννης, ο αγαπημένος μαθητής του Ιησού.

Το όραμα για τον Δοξασμένο Χριστό

Εγώ ο Ιωάννης, που είμαι και αδελφός σας, και συγκοινωνός στη θλίψη και στη βασιλεία και στην υπομονή του Ιησού Χριστού, ήμουν στο νησί που λέγεται Πάτμος, εξαιτίας του λόγου του Θεού, και εξαιτίας της μαρτυρίας του Ιησού Χριστού. Κατά την ημέρα Κυριακή ήρθα σε πνευματική έκσταση, και άκουσα πίσω μου μία δυνατή φωνή, σαν σάλπιγγα, που έλεγε. Εγώ είμαι το Α και το Ω, ο πρώτος και ο τελευταίος.
Και στράφηκα να δω τη φωνή που μίλησε μαζί μου, και καθώς στράφηκα είδα 7 λυχνίες, και στο μέσον από τις 7 λυχνίες, είδα έναν όμοιον με υιον ανθρώπου, ντυμένο  με ποδήρη χιτώνα, και περιζωσμένον με χρυσαφένια ζώνη κοντά στους μαστούς, το δε κεφάλι του και οι τρίχες ήσαν λευκές σαν λευκό μαλλί, σαν χιόνι, και τα μάτια του σαν φλόγα φωτιάς, και τα πόδια του όμοια με χαλκολίβανο, σα να ήσαν πυρακτωμένα μέσα σε καμίνι και η φωνή του σα φωνή από πολλά νερά. Και στο δεξί του χέρι είχε 7 αστέρια και από το στόμα του έβγαινε μία κοφτερή δίστομη ρομφαία και η όψη του έλαμπε όπως λάμπει ο ήλιος μέσα στη λαμπρότητα του. Και όταν τον είδα, έπεσα κοντά στα πόδια του σαν νεκρός, και έβαλε επάνω μου το δεξί του χέρι, λέγοντας. Μη φοβάσαι, εγώ είμαι ο πρώτος και ο τελευταίος, και αυτός που ζεί, και έγινα νεκρός, και να, είμαι ζωντανός στους αιώνες των αιώνων, αμήν, και έχω τα κλειδιά του αδου και του θανάτου.2

1 (Αποκάλυψη 1/9-10)  2 (Αποκάλυψη 1/10-18)

Ακολουθούν εδάφια από την αγία γραφή, που μας φανερώνουν αλήθειες σχετικά με την σωτηρία της αιώνιας ψυχής μας.

Μετά τον θάνατο υπάρχει κρίση.

Και καθώς είναι αποφασισμένο στους ανθρώπους μία φορά να πεθάνουν, ύστερα δε από τούτο είναι κρίση. (Εβρ 9/27).

Όταν είμαστε εν ζωή αποφασίζουμε για την αιωνιότητα. 

Ο ληστής στον σταυρό δίπλα στον Ιησού είπε. Κύριε θυμήσου με όταν έρθεις στην βασιλεία σου. Και ο Ιησούς είπε σ’ αυτόν. Σε διαβεβαιώνω σήμερα θα είσαι μαζί μου στον παράδεισο.

Η γραφή λέει ότι, αν με το στόμα σου ομολογήσεις Κύριο τον Ιησού, και μέσα στην καρδιά σου πιστέψεις ότι ο Θεός τον ανέστησε από τους νεκρούς θα σωθείς. Επειδή, με την καρδιά πιστεύει κάποιος για δικαι-οσύνη, και με το στόμα γίνεται ομολογία για σωτηρία. (Ρωμ 10/9,10).

Όταν, ενώ ζούμε πιστεύουμε στον Ιησού και στον λόγο του, τότε έχουμε αιώνια ζωή.

Είπε ο Ιησούς: Αν κάποιος φυλάξει τον λόγο μου, δεν θα δει θάνατο στον αιώνα. (Ιν 8/51) και εκείνος που έχει τις εντολές μου, και τις τηρεί, εκείνος είναι που με αγαπάει, κι εκείνος που με αγαπάει, θ’ αγαπηθεί από τον Πατέρα μου, κι’ εγώ θα τον αγαπήσω, και θα του φανερώσω τον εαυτό μου. (Ιν 14/21).

Ο Ιησούς δίνει αιώνια ζωή.

Επειδή, ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος, το χάρισμα όμως του Θεού αιώνια ζωή διαμέσου του Ιησού Χριστού του Κυρίου μας. (Ρωμ 6/23).

Ο Ιησούς είπε: Εγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή, αυτός που πιστεύει σε μένα κι αν πεθάνει θα ζήσει. (Ιν 11/25,26) Ακόμη είπε: Ο Θεός έδωσε σε μας αιώνια ζωή, κι αυτή η ζωή βρίσκεται μέσα στον Υιό του. Εκείνος που έχει τον Υιό έχει την ζωή, εκείνος που δεν έχει τον Υιό του Θεού, τη ζωή δεν έχει. (1 Ιν 5/12).

Και στις Πράξεις των Αποστόλων διαβάζουμε… Και δεν υπάρχει διαμέσου κανενός άλλου η σωτηρία, επειδή ούτε άλλο όνομα είναι δοσμένο κάτω από τον ουρανό ανάμεσα στους ανθρώπους, διαμέσου του οποίου πρέπει να σωθούμε. (Πρξ 4/12).