Η ζωή μετά τον θάνατο.

article-image

Η ζωή στον ουρανό, και ο θάνατος στην κόλαση

Ίσως το ανθρώπινο μυαλό μας δεν μπορεί να συλλάβει, τι σημαίνει ότι θα ζήσουμε στην αιωνιότητα. Με τον θάνατο, το σώμα μας μπορεί να είναι νεκρό, αλλά κάποια στιγμή θ’ αναστηθεί. Και τότε, το πνεύμα μας, καθώς  και η ψυχή μας με τις σκέψεις, και τα συναισθήματα, θα ζει αιώνια. Η Αγία Γραφή μας εξηγεί καθαρά, ότι κατά τον θάνατο, το πνεύμα και η ψυχή του ανθρώπου αποχωρίζονται από το σώμα. (Ματθ 27/50), (Γεv 35/18). Το σώμα χωρίς το πνεύμα είναι νεκρό. (Ιακ 2/26). Το πνεύμα και η ψυχή του ανθρώπου ζουν αιώνια, (Λουκ 16/22-29), ενώ το σώμα μένει στο χώμα. (Γεv 3/19)

Αυτό είναι απόλυτα ξεκάθαρο στην γραφή, από την παραβολή του πλουσίου και του Λαζάρου. Ο πλούσιος στην κόλαση, ζητούσε να δροσιστεί, καθώς βασανιζότανε μέσα σε φλόγα, και θυμότανε ποιος ήτανε, και ποιοι ήτανε οι συγγενείς του. (Λκ 16/27,28). Σίγουρα τον κυριαρχούσαν τα συναισθήματα της απελπισίας και της απόγνωσης. Από την άλλη πλευρά, ο πιστός άνθρωπος που είναι στον ουρανό, ξέρει ποιος είναι, και θυμάται κάποια πράγματα από την ζωή του εδώ στην γη. Αλλά η μεγάλη διαφορά είναι ότι, εκεί δεν υπάρχει ούτε δάκρυ, ούτε, πόνος, ούτε κραυγή, ούτε πένθος.     (Αποκ 21/4). Εκεί όλα είναι τέλεια, και όλοι είναι ευτυχισμένοι.

Από τώρα πρέπει να επιλέξουμε, που θα περάσουμε την αιωνιότητα.   

Είναι αλήθεια ότι, θα ζήσουμε μαζί με τον Ιησού αιώνια στον ουρανό, μόνο, αν Του δώσουμε τις αμαρτίες μας, και δεχθούμε ταπεινά το έργο της χάρης Του. Αν Τον αγαπούμε και Τον εμπιστευόμαστε, σίγουρα εκείνος  ο τόπος των βασάνων, η κόλαση, δεν είναι για μας, γιατί εμείς θα είμαστε στον ουρανό.

Η γραφή, που είναι ο θεόπνευστος λόγος του Θεού, διευκρινίζει ότι, είναι αποφασισμένο στους ανθρώπους μία φορά να πεθάνουν, ύστερα δε από τούτο είναι κρίση.(Εβρ 9/27). Αλλά επίσης λέει, ότι ο κάθε άνθρωπος που πιστεύει στον Ιησού, δεν κρίνεται, όποιος όμως δεν πιστεύει, έχει ήδη κριθεί, επειδή δεν πίστεψε στο όνομα του μονογενούς Υιού του Θεού.  (Ιν 3/18). Ο Ιησούς άνοιξε τον δρόμο. Τώρα η επιλογή είναι δική μας. Ο Θεός θέλει όλοι να σωθούμε και να έρθουμε σε επίγνωση της αλήθειας,    (1 Τιμ 2/4), αλλά μας έπλασε με ελεύθερη βούληση. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό, να Τον αγαπούμε, και να δεχθούμε τον Ιησού ο καθένας μας προσωπικά, σαν σωτήρα, και κύριο της ζωής μας. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε αποφασίσει να ζούμε γι΄ Αυτόν, σύμφωνα με τον γραπτό Του λόγο, και για την δική Του δόξα. (Ιν 8/31).

Οι δύο ληστές. 

Μπορεί οι δύο ληστές δίπλα στον Ιησού να τον κορόιδευαν, (Μτ 27/44), αλλά κάποια στιγμή ο ένας από τους δύο, ένοιωσε κάτι μέσα στην καρδιά του. (Λκ 23/41,42). Κατάλαβε, ότι δίπλα του στο σταυρό, κρεμότανε ό Υιός του Θεού, ο σωτήρας όλης της ανθρωπότητας, και ταπεινά αφού παραδέχθηκε την αμαρτία του, ζήτησε από τον Ιησού να τον θυμηθεί στην βασιλεία Του. Τόσο απλά. Μέσα σε μια στιγμή, απλά ομολόγησε την πίστη του στον Ιησού, που θυσιαζόταν και για τον ίδιο. Και επειδή εκείνη την στιγμή μετανόησε, και  εξέφρασε την αγάπη του στον λυτρωτή του, ήταν ο πρώτος που μπήκε στον ουρανό. Ο άλλος δυστυχώς λόγω της απιστίας του, υποφέρει ακόμη αιώνιο βασανισμό, στον τόπο της απώλειας. (Λκ 13/3), (Μτ 7/13).

Ο Ιησούς είπε. Εγώ δεν ήρθα να καλέσω δίκαιους σε μετάνοια, αλλά αμαρτωλούς. (Μτ 9/13). Οι δύο ληστές δίπλα του, ήταν το ίδιο αμαρτωλοί όπως όλοι μας. Αλλά ο καθένας ανάλογα με την στάση της καρδιάς του, αποφάσισε που θα βρίσκεται η ψυχή του, στην αιωνιότητα. Την ίδια απόφαση πρέπει να πάρουμε κι’ εμείς. Είσαι έτοιμος για να δεχθείς το μεγαλύτερο δώρο του Θεού στον κόσμο; Αν ναι, μπορείς να προσευχηθείς κάπως έτσι:

Θεέ μου, γνωρίζω ότι είμαι αμαρτωλός/η…, και πιστεύω ότι ο Υιός σου ο Ιησούς Χριστός τιμωρήθηκε στον σταυρό του Γολγοθά για μένα… και ότι πέθανε, αναστήθηκε και θα έρθει πάλι ξανά να μας πάρει μαζί Του. Θεέ μου συγχώρεσε με σε παρακαλώ, Ιησού μου έλα στην καρδιά μου, και πλύνε με, με το πολύτιμο αίμα Σου. Πάρε την ζωή μου στα χέρια σου, φώτισε με να διαβάζω τον Λόγο σου, και να ζω κάθε μέρα σύμφωνα με το δικό Σου θέλημα, και όχι το δικό μου… Ομολογώ… Ότι ο Θεός είναι ο ουράνιος Πατέρας μου.
Ότι εσύ Ιησού μου είσαι ο Σωτήρας μου και ο Κύριος μου. Και ότι το Άγιο Πνεύμα θα με οδηγεί σε όλη την αλήθεια. Σ’ ευχαριστώ.

Ακολουθούν βίντεο παγκοσμίως γνωστά, από ανθρώπους που είχαν εμπειρίες μετά τον θάνατο.

Near Death Experience/Life After Death after Car Accident – Gary Wood/Sid Roth (Heaven Testimony)

Proof of Life After Death!! This Man Died At The Hospital!! His Story Is AWESOME!! https://www.youtube.com/watch?v=kBXeK8uefVs

After Death I Saw HEAVEN HD by Billy Graham JESUS SAVES

https://www.youtube.com/watch?v=yEzaeBs3jNE

A Divine Revelation of Hell & Heaven by Mary K. Baxter

Mary K Baxter Describes Beauty of Heaven Mansions, Throne of God, Babies In Heaven

A Place Called Heaven/Near Death Experience – Richard Sigmund (Heaven Testimony) One Total Video

https://www.youtube.com/watch?v=ryUwHwAFQ24