Από δούλοι της αμαρτίας, λυτρωμένοι και ελεύθεροι.

article-image

Τι είναι αυτό που μεταμορφώνει ένα άτομο που κλέβει, ή πορνεύει, ή βρίζει, σε  κάποιον που τον βλέπεις γεμάτο με χαρά και ειρήνη, ν’ αγαπάει τον Θεό, να προσεύχεται, και να Τον λατρεύει; Τι είναι αυτό που μεταμόρφωσε τον Παύλο, ώστε από φθονερός διώκτης της πρώτης εκκλησίας έγινε ο απόστολος, που κήρυξε το ευαγγέλιο σε όλα τα έθνη; (Πρξ 9/3-5,15,16) Τι άλλαξε εκείνη την αμαρτωλή, ώστε το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να πλύνει με τα δάκρυά της τα πόδια του Ιησού; (Λκ 7/38) Και τι είναι αυτό που έκανε έναν πρώην ληστή που κρεμόταν στον σταυρό δίπλα στον Ιησού, να περάσει πρώτος τις πύλες τ’ ουρανού; (Λκ 23/43)
Είναι απλά η δύναμη της συγχώρεσης και της αγάπης, που ο Θεός δια του Υιού του προσφέρει σε όσους πιστεύουν στην χάρη Του, που μπορεί να κάνει τα πάντα νέα στην ζωή μας. (2 Κορ 5/17) Και το ίδιο συμβαίνει κάθε στιγμή, καθώς ο Θεός καλεί εμένα κι’ εσένα, να συμφιλιωθούμε μαζί του. Κάποτε το αίμα των ζώων κάλυπτε τις αμαρτίες του λαού Ισραήλ, αλλά τώρα το πολύτιμο αίμα του Ιησού Χριστού, όχι μόνο μας καθαρίζει από τις αμαρτίες, (Αποκ 1/5) αλλά και μας ελευθερώνει από την δύναμη της αμαρτίας. (Ιν 8/36) Και λόγω του αίματος του υιού Του, ο Θεός μας βλέπει δίκαιους, σαν να μην είχαμε αμαρτήσει ποτέ. (2 Κορ 5/21)  Και αυτό είναι το έργο της απολύτρωσης, που ο Θεός μας προσφέρει, με την θυσία και το πολύτιμο αίμα του Υιού του.

Κάποτε, πράγματι ήμασταν νεκροί λόγω της αμαρτίας, (Εφ 2/1) εχθροί Του ως προς τον τρόπο σκέψης μας, (Κολ 1/21) και ξένοι και απομακρυσμένοι από τις υποσχέσεις Του.(Εφ 2/12) Αλλά τώρα, μπορούμε δια του Υιού του, να γίνουμε κληρονόμοι των ευλογιών του, (Γαλ 3/29, Ρωμ 8/17) να ζωοποιηθούμε στο πνεύμα μας, και οι νόμοι του και τα διατάγματα του να γραφούνε στις καρδιές μας.(Εβρ 10/16) Μπορούμε από εχθροί του και τέκνα οργής, να γίνουμε δικοί του. Να είμαστε ένα πνεύμα μαζί του, (1 Κορ 6/17) και να έχουμε την καρδιά Του, και τις δικές Του επιθυμίες μέσα μας, ώστε να περπατήσουμε στα καλά έργα που Εκείνος ετοίμασε για τον καθένα από εμάς. (Εφ 2/10) Γιατί αξίζει από δούλοι της αμαρτίας, να γίνουμε δούλοι Θεού, (Ρωμ 6/16,22)  και να μην φροντίζουμε την σάρκα μας, για να εκτελούμε τις επιθυμίες της. (Ρωμ 13/14)

Και τότε το αποτέλεσμα θα είναι, κάποτε να εμφανισθούμε μπροστά στο βήμα του Χριστού, και να μας πει: Eύγε δούλε αγαθέ!.. (Μτ 25/23),(2 Κορ 5/10) Και τότε, εκείνη την ένδοξη στιγμή, για την οποία αξίζει να θυσιάσουμε τα πάντα, θα μας δώσει το στεφάνι που ετοίμασε για όσους Tον αγαπούνε, (Αποκ 2/10) και θα μας ντύσει με ιμάτια λευκά. (Αποκ 3/5)

Θέλεις να είσαι ανάμεσα στους εκλεκτούς και ν’ αντικρίσεις τον Ιησού σαν σωτήρα σου, και όχι σαν κριτή σου;

Προσευχή:

Αν ναι, μπορείς να προσευχηθείς κάπως έτσι: Θεέ μου συγχώρεσε με. Ιησού μου, πιστεύω ότι πέθανες για μένα στον σταυρό, αλλά αναστήθηκες. Καθάρισε με με το πολύτιμο αίμα σου, σε παρακαλώ, έλα στη καρδιά μου, και πάρε την ζωή μου στα χέρια σου. Σ’ ευχαριστώ για όλα.